Aspen-Pumps

Кондензни помпи и аксесоари за климатична техника Aspen Pumps

Проектирани от инженери за инженери

През 1992 г. трима инженери разработват набор от надеждни перистални помпи, за да задоволят изискванията на климатичната индустрия, тъй като съществуващите методи за отстраняване на конденз не отговарят на нуждите на монтажниците. Започвайки с това скромно начало днес Aspen Pumps разполага с впечатляващ набор от кондензни помпи, както и пълна гама от аксесоари за монтаж.

Постиженията и успеха на Aspen Pumps са изградени от практическия опит на монтажните инженери и са превърнали компанията в лидер на пазара за отвеждане на конденз

Непрекъснатия фокус на Aspen Pumps е да направи живота на монтажниците по-лесен и да предложи най-надеждните помпи за отвеждане на конденз. В резултат от това създадените продукти работят по възможно най-лесния и интелигентен начин.

Aspen-Pumps-The-Professional-Way

Професионалният начин

Защо да изберете кондензна помпа?
Защото традиционното отстраняване на кондензна вода от климатична инсталация е трудно и неприятно

Максимална гъвкавост

Ние разбираме, че гъвкавостта е от ключово значение при избора на подходящ монтаж. Гравитационното оттичане често налага ограничения при поставянето на вътрешното и външното тяло. Помпите за отвеждане на кондензат позволяват оптимално позициониране и естетика при всеки монтаж без да се губи ефективност или производителност. Помпите Aspen дават максимална гъвкавост при монтажа, независимо от приложението.

Професионален монтаж

Помпите за отвеждане на кондензат осигуряват винаги професионален и естетичен монтаж. Помпите са с лесен достъп за поддръжка и дават възможност климатичните тела да бъдат разположени на желаните места без да се виждат грозни тръбопроводи. Водният кондензат може да бъде ефективно отвеждан до съответните места, като например почва или резервоар за отпадни води, осигурявайки професионален резултат всеки път.

Единствена възможност

Понякога гравитационното оттичане просто не е вариант. Отвеждането на воден кондензат на места като мазета, тесни подпокривни площи и в остъклени помещения никога вече няма да е проблем. Поддръжката е лесна и при голямото разнообразие от помпи обслужването, преместването или подмяната им също става лесно. Като инженери ние разбираме, че Вашето време е ценно, затова ние се стараем да го изпълним както трябва.

Приложение на кондензните помпи Aspen в индустрията

Климатизация

КЛИМАТИЗАЦИЯ

> Високостенни сплит системи
> Таванни касети
> Канални системи
> Стенни електрически тела
> Стоящи и подови модели
> Системи за обработка на въздуха

Охлаждане

ОХЛАЖДАНЕ

> Хладилни шкафове за супермаркети
> Подвижни системи за охлаждане
> Алтернатива на изпарителните тави

Отопление

ОТОПЛЕНИЕ

> Кондензни бойлери (газови или маслени)
> Отопление на газ
> Пещи
> Овлажнители

Аксесоари

АКСЕСОАРИ

> Аксесоари
> Тръбно окачване
> Контрол
> Скоби
> Предпазители
> …и още много други

Помпена технология

БУТАЛО

??????

Малките помпи Aspen Mini използват малко бутало, което се движи 50-60 пъти в секунда и два невъзвръщаеми клапана (един пред и един след буталото) за създаване на воден поток с положително изместване. Буталните помпи са малки, тихи и предлагат гъвкави варианти за монтаж.

ПЕРИСТАЛТИКА

????????????

Гъвкава тръба е разположена между кръгла обшивка и роторната плоча. Валове, прикрепени към обшивката на роторната плоча, притискат тръбата при въртенето на плочата, създавайки изтичане и всмукване. Перисталните помпи са идеални за мръсна вода и приложения на високо.

ЦЕНТРОБЕЖНА СИЛА

??????????? ????

В центробежните помпи има витло в набраздена камера. Витлото се върти посредством мотор и се създава поток (при въртенето водата се притиска по перките на витлото и излиза от камерата). Помпите са икономични и са идеални за висока скорост на потока.

ДИАФРАГМА

?????????

Използват се въртящи се камери за избутване и освобождаване на гъвкава мембрана, създавайки воден поток с положително изместване. Два контролни клапана осигуряват движение на водния поток само в една посока. Aspen използва тези икономични помпи в хладилни витрини за употреба в супермаркети.