Premium серия стенни сплит климатизатори HITACHI
Превъзходна технология и стилен дизайн

????????? Hitachi Premium ?????

Първокласни, високоефективни, икономични. PAM DC инвертор сплит термопомпа

Продуктите от тази серия са водещите на пазара при моделите за стенен монтаж и осигуряват пълен комфорт и климатизация. Подходящи са както за класически, така и за съвременен интериор. Климатиците от серията Premium са проектирани да доставят максимален комфорт по отношение на производителността, качеството на въздуха в помещението и енергийната ефективност.

Вградените функции за вътрешно самопочистване предотвратяват появата на мухъл и премахват праха по неръждаемия филтър на климатика. Винаги чистите повърхности от неръждаема стомана и йонизираната мъгла премахват миризмите и бактериите във въздуха.

ЕКО сензор за движение и присъствие настройва нивата на отопление и охлаждане, и посоката на въздушната струя, когато обитателите променят местоположението си в помещението.

Работен обхват

Климатиците от серията Premium на HITACHI са предназначени за отопление и охлаждане в диапазона от 1.8 до 4.0 kW.

ЕКО сензор

Вградените сензори за движение и присъствие настройват нивата на отопление и охлаждане, и посоката на въздушната струя, когато обитателите променят местоположението си в помещението, като по този начин се осигурява отличен баланс между желания комфорт и консумацията на енергия.

Нано-титаниев уасаби пречистващ филтър (опция)
Силен антибактериален и противоалергенен ефект. Потиска мухъла и премахва неприятните миризми

Антибактериалния нано-титаниев уасаби филтър гарантира качеството на въздуха в стаята. Новият филтър в климатика е покрит с частици уасаби, които имат силен антибактериален ефект. Филтъра абсорбира прах, мухъл и други вредни микроорганизми, като по този начин предотвратява тяхното разпространение.

Покритие от неръждаема стомана

Винаги чистите повърхности от неръждаема стомана (въздуховод и пред-филтър) спират разпространението на патогените и поддържат чистотата на обработения въздух.

Неръждаемото покритие намалява повече от половината прах в климатичното тяло

Тестове показват, че 51% по-малко прах полепва по неръждаем материал, отколкото по пластмасов. Сравнен с конвенционалния пластмасов материал, неръждаемият има по-гладка повърхност, по която полепва по-малко прах.
Статичното електричество, причинено от търкането между пластмасовата повърхност и преминаващия въздух е основната причина за натрупването на прах в климатика. Неръждаемата стомана почти не генерира статично електричество по време на работа и когато климатика е изключен. При това е изключително лесна за почистване.

Система за пречистване на въздуха посредством йонизатор (Plasma Ion Air Purifying System)

Частици прах, плесен и миризма се зареждат с отрицателен заряд, посредством отрицателно заредени йони и се улавят от метален въздушен филтър

Плазменият електрод, който е монтиран непосредствено до филтъра, генерира отрицателно заредени йони, посредством които праха получава отрицателен заряд.
Филтърът от неръждаема стомана улавя отрицателно заредените частици прах.

Изключителна сезонна ефективност

Климатиците от серията Premium предоставят изключително високи нива на сезонна ефективност, както в режим охлаждане, така и в режим отопление.

Отопление и охлаждане при ниски външни температури

Гарантирана ефективност на климатика в режим отопление до -20°C външна температура (до -10°C в режим охлаждане).

Функция комфортен поток (Comfort)

Сензора за движение в климатика открива позицията на хората в помещението и автоматично променя посоката на въздушния поток към или далеч от тях, в зависимост от настройката.

Функция йонна мъгла (Ion mist)

Йонизираната мъгла значително намалява концентрацията на бактерии, гъбички и прах във въздуха, помага и за премахване на неприятните миризми.

Почистване чрез изсушаване (One touch clean)

Предотвратява появата на мухъл и разпространението на микроорганизми по топлообменника на вътрешното тяло на климатика.

Почистване на въздушния филтър (Filter clean)

Автоматично почистване на неръждаемия филтър на климатика посредством почистващ робот.

Автоматични вертикални/хоризонтални ламели

Въздушния поток е вертикално и хоризонтално ориентируем от дистанционното управление.

Супер тих режим

Само 22dB(A) шум на ниска скорост на вентилатора.

Седмичен таймер (Weekly Timer)

Възможно е да се настроят до 6 програми за всеки ден от седмицата и 2 запаметяващи програми (лято/зима).

ЕСО режим със сензори за движение и присъствие в помещението (ECO Mode)

Функция за пестене на енергия, чрез промяна на зададената температура и автоматично ограничаване на максималната стойност за консумация на енергия.

Мощен режим (Powerful Mode)

Целта на тази функция е да се постигне максимален ефект на охлаждане или отопление, чрез увеличаване оборотите на въртене на компресора и стойността на зададената температура. Климатика осигурява по-бързо охлаждане и отопление в продължение на 20 минути, след което автоматично се връща към предишния режим.

Автоматичен режим (Auto Mode)

В този режим, климатика автоматично избира режима на работа (охлаждане или отопление) според температурата на въздуха в помещението.

Безшумен режим (Silent Mode)

Функция на климатика, която намалява шума на вътрешното тяло, чрез промяна скоростта на вентилатора.

Режим ваканция (Leave Home)

Поддържа температурата в помещението да не падне под 10 ℃. Продължителността може да се настрои до 99 дни.

Функция еко таймер сън (ECO SLEEP Timer)

Таймер за обратно броене, който може да бъде създаден с продължителност до 7 часа. Гарантира комфортен сън, чрез промяна на стайната температура и намаляване скоростта на вентилатора. Тази функция на климатика помага да се оптимизира разхода на енергия.

Заключване на режима на работа (охлаждане/отопление)

Тази функция позволява да се заключи режима на работа на климатика – само охлаждане или само отопление.

Автоматичен рестарт (Auto Restart)

Функция за автоматично рестартиране на климатика в случай на прекъсване на електрозахранването. Функцията може да бъде забранена чрез превключвател.

Бутон Информация (Info)

Показва следната информация:

Стайна температура – налице е термистор в дистанционното управление на климатика и стайната температура може да бъде показана на дисплея.
Консумация на енергия – месечна консумация на енергия (текущия и предходния месец).
Кодове за самодиагностика – ако възникне неизправност в работата на климатика, на дисплея на дистанционното управление се показва код за грешка.

Продукти от магазина

Файлове за изтегляне

Брошура Premium серия (PSB) (PDF 2,3 MB)

Търговски каталог (PDF 2,7 MB)