Чисти помещения – Окачени тавани

Широк избор от окачени тавани за всякакви цели

В състава на оборудването за чистите помещения влизат също и леки окачени тавани, отговарящи на изискванията за чистота на средата съгласно стандарт EN ISO 14 644.

Okacheni-Tavani-za-chisti-pomeshteniya

Всички окачени тавани се отличават с херметична конструкция. Предвидена е възможност за вграждане на осветителни тела или ОВК модули.

Олекотени тавани

Предназначени са за по-нисък клас чисти помещения. Отличават се с олекотена конструкция, въпреки че е възможно да издържат и на по-голямо налягане. Характеризират се с напълно гладка повърхност, тъй като окачващата мрежа е скрита над модулите, което позволява лесно почистване.

Основният вариант олекотен окачен таван се предлага в цвят RAL 9010 и модули 625×625мм. Други варианти включват модули 600×600мм и 675×675мм. Таванът издържа на положително налягане в стаята до 50Pa.

Олекотеният окачен таван е пригоден за закрепване на осветителни тела PURO и таванни въздухоотводи CGx. Предназначени са за използване в системите на здравеопазването, операционните зали и болничните сервизни помещения.

Касетъчни тавани

Предназначени са за по-горните класове чисти помещения и се отличават със здрава конструкция. Това позволява по-големи амплитуди на налягане в помещението.

Стандартните модули 690/690мм и 690/1380мм са пригодени за интегриране със стандартен въздушен дифузор CGF и осветителни тела PURO.

Гарантират издръжливост на положително налягане от 200Pa, като може да се използват и при отрицателно налягане. Подходящи са за всички класове чисти помещения.

Панелни тавани

Състоят се от сандвич панели, които са здраво свързани и окачени на тавана.

Този тип таван е подходящ за всички класове чисти помещения и трябва да се използва на места, на които е необходим пълен достъп на хора до пространството над окачения таван (напр. за поддръжка на отоплително, вентилационно и климатично оборудване)

Панелен таван (ES) – Стандартен модул 1200/2400мм. Гарантира издръжливост на положително налягане от 200Pa, като може да се използва и при отрицателно налягане. Подходящ е за всички класове чисти помещения.

Панелен таван (GS) – Проектиран за специални пожароустойчиви нужди, клас на пожароустойчивост EI60, стандартен модул 1000/3000мм.

HX-Factor
(Оползотворяване на топлината)

> Широка гама от окачени тавани за всякакви цели
> Касети от боядисана или неръждаема ламарина
> Профили и монтажни части
> Подходящи осветителни тела в различни варианти